Nieuws

oud-voorzitter Anneke VerseveldtIn Memoriam: Anneke Verseveldt

Gisterenochtend, vrijdag 28 mei 2021, is in Hospice De Cirkel onze oud-voorzitter Anneke Verseveldt-Sesselaar gestorven. Ze is 85 jaar geworden en van al die jaren 62 getrouwd met Wim Verseveldt.
 
Anneke was sinds 1990 bestuurslid van ons Historisch Genootschap en van 1992 tot 2011 voorzitter. Voorzitter Alie Tas: “Onder de bekwame leiding van Anneke heeft het Historisch Genootschap veel voor elkaar gekregen. Zo vonden we eerst onderdak in een huisje aan de Hoge Kade en konden we later een bovenkamer huren in Den Brommert, ons huidig pand. Als oud-raadslid had Anneke veel bestuurlijke ervaring en relaties en zo heeft zij als voorzitter veel betekend voor onze vereniging en de Ambachtse gemeenschap. Beide hebben veel aan Anneke te danken.”
 
oud-voorzitter Anneke Verseveldt (rechts) slaat symbolisch 1e paal expositiegebouw Den Brommert.We herinneren Anneke als een zeer gedreven voorzitter die zich op allerlei gebieden inzette om de historie van Hendrik-Ido-Ambacht te onderzoeken en vast te leggen. Ze schreef onder andere wekelijks in Weekblad De Brug en van haar hand kwamen ook enkele boekjes over ons mooie dorp. Ook denken we met genoegen terug aan de tentoonstellingen die er onder haar leiding tot stand kwamen.
 
We wensen Wim, zijn kinderen en hun gezinnen heel veel sterkte.

Op de foto onder: Huidig voorzitter Alie Tas slaat samen met oud-voorzitter Anneke Verseveldt (rechts) symbolisch de eerste paal van onze nieuwe expositieruimte, vrijdag 21 juni 2019.
 


Plaatselijke geschiedenis

Op 16 juni kwam groep 8 naar Den Brommert.             
In de bovenzaal luisterden zij naar Arie Verhoeven, die een presentatie hield over wat de Tweede Wereldoorlog voor ons dorp betekende. 
                                                                                                         

                                                                                 
           


Kunstenaars in Den Brommert
In de periode tussen de gebruikelijke tentoonstellingen van het Historisch Genootschap kan de tentoonstellingsruimte gebruikt worden door Ambachters met een speciaal beroep of hobby. In juni en juli exposeren vier Ambachtse kunstenaars in onze expositieruimte:

Henk Baggerman bewerkt steen tot beeldhouwwerken waarin zijn beleving van het leven tot uitdrukking komt.

Jaap Veen schildert met olieverf op panelen en roept een Veen-ige realiteit op.


Mariëtte Bloem schildert in verschillende technieken met acrylverf vooral emotie.

Max Baris schildert met olieverf op doek stadslandschappen waarin de leegte zorgt voor verstilling.

De toegang is gratis. Meer informatie vindt u op dposter. Welkom!

Burgemeester Jan Heijkoop opent kunstexpositie

Bij de opening mochten maar weinig mensen aanwezig zijn.
Om toch een indruk te krijgen van de opening, de kunstwerken en hun makers is er door Hans Brouwer ee
n korte film gemaakt. 

Voor het publiek zal de tentoonstelling in juni en juli te bewonderen zijn, tijdens de gebruikelijke openingstijden: woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 - 16.30 uur.

En op afspraak (voor bijvoorbeeld kleine groepen): telefoon 078 681 59 05.


                   
 


naar nieuwsarchief


 

Webdesign: Avant.nl